Атлас по история и цивилизации

Атлас по история и цивилизации

Атлас по история и цивилизации

  • 24.90 лв.

Опции

По новата учебна програма

Атласът по История и цивилизации включва повече от 100 карти на всички исторически периоди в световната в българската история (от праистория до съвременност), подредени хронологично. Наред с представените значителни събития в изданието присъстват и тематични карти, отразяващи развитието на регионите, културата и изкуството, както и особеностите на стопанството.

Атласът може да се използва успешно в обучението по История и цивилизации за:

  • задължителните учебни часове в 5. – 10. клас;
  • профилираната подготовка в 11. – 12. клас;
  • подготовката за държавния зрелостен изпит.

Изданието ще провокира и интереса на всички, които имат желание да разширят историческата си култура и познанията си за човечеството. Включените карти гарантират пълноценно и адекватно възприемане на историческите факти. Внимателно подбраните графични изображения с модерен дизайн ще предизвикат любопитството на читателите, ще ги насърчат да анализират и да проучват самостоятелно, да използват данни от картографски източници, да развиват компетентностите си за извличане на информация.

При изработването на картите е използвана съвременна дигитална технология, която създава усещане за наблюдаване на сателитна снимка. За високата информационна и справочна стойност на атласа допринасят и допълнителни визуални ресурси – снимки, инфографики, диаграми и др., които спомагат за възприемането на представените събития и процеси.

Брой страници112
Съвместим с учебната програмаДа
ЕзикБългарски
Размер на продукта

21 x 28 x 1 cm

Година на издаване: 2022

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър